Ana Sayfa / Duyurular

Eğitim Fakültesi’nin Materyal Yarışması ve Sergisindeki Başarısı

Yayınlanma Tarihi: 11 Ocak 2018 - Perşembe

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından 13 Aralık 2017 tarihinde İstanbul’da dördüncüsü düzenlenen Alan Eğitiminde Materyal Sergisi / Yarışması (ALEMTAYS IV) etkinliğinde Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nden Matematik eğitimi alanında 23, Fen Eğitimi alanında ise 3 materyal sergilenmek üzere kabul almıştır. Eğitim ortamlarının gerçek yaşama uygun düzenlenmesi, soyut kavramların somutlaştırılarak öğretilmesi, öğrencilerin zorlandığı ve kavram yanılgısı yaşadığı kavramların daha anlaşılır sunulma çabası, derslerin etkili hale getirilmesi ve öğrenmenin kalıcılığı gibi daha pek çok gerekçe ile eğitiminde materyal tasarımı ve kullanımının önemi her geçen gün daha da iyi anlaşılmaktadır. Alan eğitimcilerinin, öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının materyalleri ile katılım sağladığı sergide Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencileri alanda yapılan çalışmaları gözlemleme fırsatı yakalamış, tasarlamış oldukları materyallerini sunarak mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak önemli tecrübeler yaşamışlardır. Toplam 320 materyalin sergilendiği yarışmada Eğitim Fakültesi toplam beş ödül almıştır. Doç. Dr. Cavide Demirci yarışmaya Fen Eğitimi alanında katılmış ve ödül almış, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencileri ve Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Emre Ev Çimen ise Matematik Eğitimi alanında verilen beş materyal ödülünden dört tanesini almıştır.

Duyurularınızın yayımlanması için lütfen Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile iletişime geçiniz. İletişim için
E-posta: basinhalk@ogu.edu.tr