“Seçki” Başlıklı Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanları Sergisi Üniversitemiz Sanat Galerisi'nde Açıldı

27 mars 2019 - mercredi

Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı’nın düzenlediği, fakülte öğretim elemanlarının eserlerinden oluşan “Seçki” başlıklı sergi Üniversitemiz Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Arslantaş, Prof. Dr. Ahmet Çabuk ve Prof. Dr. Kamil Çolak da katıldı.

Serginin açılışında konuşan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Düriye Kozlu İsmailoğlu, 21. yüzyıl insanını özgür bir ortamda, kendisi ve çevresi ile uyumlu, mutlu, üretken ve yaratıcı bireyler olarak yetiştirebilmenin bilim, sanat ve teknolojiye eşit derecede önem veren ve bunu eğitim dinamiklerine yansıtan bir kurum felsefesi ile mümkün olduğunu kaydetti. Üniversitemiz Rektörlüğü’nün bilim ve teknolojiye verdiği öneme eşdeğer ölçüde sanat ve tasarım alanına verdiği destek ile kurumsal felsefesini güçlendirmekte ve zenginleştirmekte olduğunu belirten Prof. Dr. Düriye Kozlu İsmailoğlu, Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarının farklı disiplinlerden ürettikleri eserlerden oluşan sergiyi Üniversitemiz Rektörlüğü’nün beğenisine sunmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Sergi sonunda bağışlanan eserlerin sergi komisyonu tarafından Rektörlük binasının uygun görülen yerlerine yerleştirileceğini belirten Prof. Dr. Düriye Kozlu İsmailoğlu, serginin açılmasına katkı sunan ve destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, böyle bir serginin açılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu, sergiden bazı eserlerin Üniversitemiz Rektörlüğü’nde daimi olarak sergilenecek olmasından dolayı ise onur duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kemal Şenocak sergide çalışmaları bulunan tüm Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarına emekleri için teşekkür etti. “Seçki” başlıklı sergi 01 Nisan 2019 tarihine kadar açık kalacak.

5 avril 2024