Obezite Yaz Okulu Açıldı

11 août 2015 - mardi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’nın Tebebaşı Belediyesi ve Yunusemre Lions Kulübü işbirliği ile düzenlediği “Obezite Yaz Okulu”, Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü’nde açıldı.

Açılışta konuşan Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sultan Aydoğdu, 20 gün sürecek “Obezite Yaz Okulu”nda yatılı olarak konaklayacak 10 çocuk ve 10 anneye obeziteyi farklı yönlerden anlatacaklarını ve çocukları tedavi edeceklerini söyledi. Obezitenin korunması kolay ancak tedavisi zor bir sağlık sorunu olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sultan Aydoğdu, “Obezite Yaz Okulu” boyunca çocukların aç kalmadan sadece mutfağı doğru yönde değiştirerek bu sağlık sorunundan kurtulmayı öğreneceklerini kaydetti. Her şeyde olduğu gibi sağlıkta da eğitimin temel hedefe ulaşmayı kolaylaştırdığını belirten Prof. Dr. Sultan Aydoğdu, düzenledikleri etkinliğe de bu nedenle “okul” ifadesini kullanarak “Obezite Yaz Okulu” ismini verdiklerini söyledi. Obezite Yaz Okulu’nda ekip çalışmasının önemine özellikle vurgu yapan Prof. Dr. Sultan Aydoğdu; çocuk psikiyatristi, fizyoterapi uzmanı, diyet uzmanı, hemşire ve sosyal aktivite elemanlarının işbirliğiyle çalışmaların yürütüleceğini ifade etti.

Yunusemre Lions Kulübü Dönem Başkanı Dr. Kemal Güler, obezitenin çocukluktan gelen ve ailenin çocuklarına yanlış beslenme alışkanlıkları kazandırması nedeniyle ortaya çıkan bir sağlık sorunu olduğunu belirtti. Dr. Kemal Güler Obezite Yaz Okulu’nun amacına ulaşmasını ve ileride yenilerinin düzenlenmesini diledi.

Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, böyle bir projeye paydaş ve katılımcı olmanın kendilerini gururlandırdığını söyledi. Projenin yaşamımızda kalıcı etkiler bırakacağını da belirten Melih Savaş, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, modern yaşam tarzının karşımıza çıkardığı en önemli sorunlardan birinin obezite olduğunu ifade ederken, sorunun erken yaşlarda başladığını belirterek çocuklarımızı obeziteden korumamız gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından hazırlanan Obezite Yaz Okulu projesinin devam ederek gelişeceğini ve gelecek nesillerin sağlıklarının korunmasına yardımcı olacağını ifade etti. ESOGÜ’nün sağlık, eğitim, teknoloji, mühendislik ve sosyal alanlarda dengeli bir yapıya sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversite olarak bu kapsamda bölgemizin sağlık sorunlarına ışık tutmanın da görevleri arasında olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen projenin diğer paydaşlarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

19 avril 2024

Başarılı Projeler İçin İpuçları | Öğr. Gör. Dr. Elif Kara