Üniversitemiz Koordinatörlüğündeki Ruralyouth Projesinin Açılış Toplantısı Online Olarak Gerçekleştirildi

Date de publication: 9 décembre 2020 - mercredi

Üniversitemiz koordinatörlüğünde Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Sarı tarafından yürütülen, KA205 Yüksek Öğrenim Alanında Stratejik Ortaklık türü kapsamındaki, Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen "Empowering Rural Tourism through Entreprenuership with Youth" (Ruralyouth) isimli projenin açılış toplantısı Covid19 Pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılış toplantısı ile projenin uygulaması resmi olarak başlamış oldu.

Toplantının ilk bölümünde koordinatör kuruluş Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile proje ortakları olan Türkiye'den Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Litvanya'dan Vytauto Dıdzıojo Üniversitesi, Polanya'dan Warminsko Mazurski W Olsztynie Üniversitesi, Slovakya'dan Slovenska Lovenska Technicka V Bratislave  Üniversitesi ve Çekya'dan ProEduca z.s. Derneği sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantının devamında projenin başarılı ve etkili bir şekilde uygulanması için izlenecek stratejilere ilişkin tüm konular ayrıntılı bir şekilde tartışılarak yol haritası belirlendi. Turizm öğrencileri için yaşam boyu öğrenme sistemi sunacak şekilde tasarlanan Ruralyouth projesinin hedeflerini; kırsal alanlarda girişimci olunması,  etkin açık kaynak eğitim sisteminin yaratılması, eğitim-öğretimin kalitesinin ve verimliliğinin artırılması, eğitim ve öğretimde uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi oluşturuyor.

ESOGÜ Gündem play

ESOGÜ Gündem

6 juillet 2021

Deniz Salyası (Müsilaj) ile Nasıl Mücadele Edilmelidir? | Doç. Dr. Betül Yılmaz Öztürk