Üniversitemiz Öğretim Üyesinin Başarısı

Date de publication: 6 novembre 2020 - vendredi

Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, 18-20 Ekim 2020 tarihleri arasında sanal ortamda düzenlenen 5.Dünya İnşaat, Yapı ve Çevre Mühendisliği Kongresinde sunduğu çalışması ile “en iyi bildiri” ödülü kazandı.

Dünyanın değişik ülkelerinden 500’den fazla bilim insanının katıldığı; barajlar, tüneller, demiryolları, köprüler gibi mühendislik yapıları ile çevre dostu çözümlerin değerlendirildiği kongrede Prof. Dr. Tosun, “Van İç Havzasındaki Büyük Barajların Yeniden Değerlendirilmesi” başlıklı bildirisi ile Koçköprü, Morgedik, Patnos, Sarımehmet, Sihke ve Zernek barajlarının toplam riskini ortaya koyarak alınması gerekli önlemlerin altını çizdi.  Kongrede iki ayrı oturumun başkanlığını yapan Prof. Dr. Tosun ikinci bildirisi ile de Kuzey Anadolu fay zonunun tehdidi altındaki büyük barajların tehlike ve toplam risk analizlerini ortaya koyarak Yeşilırmak ve Kelkit vadisinde yaşanabilecek olası sorunlara değindi; bu havzadaki kamu güvenliği ile ilgili önerilerde bulundu.

ESOGÜ Gündem play

ESOGÜ Gündem