Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde Yükselmeye Devam Ediyoruz

5 November 2020 - Donnerstag

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) "2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sonuçlarını açıkladı. Üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarının değerlendirildiği endekste, 2018 yılında 41. sırada bulunan Üniversitemiz, 2019 yılında 9 basamak yükselterek 32. sıraya yerleşti.

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan 2020 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi dört ana başlık altında; bilimsel yayın ve atıf sayısı, AR-GE ve yenilik destek programlarından alınan proje sayısı, patent başvuru sayısı, üniversite sanayi iş birliğine dair göstergeleri, Teknoloji Transfer Ofisi, teknopark, kuluçka merkezleri yapılanmasının varlığı, üniversitede üretilen değerlerin ekonomik katkı oluşturması ve ticarileşme gibi göstergelerden oluşmaktadır ve üniversitelerin inovasyon odaklı rekabetini ortaya koymaktadır.

2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Sonuçları

5 April 2024