Üniversitemiz Mimarlık Bölümü Öğrencilerinin Başarısı

Datum der Erstellung: 13 Dezember 2019 - Freitag

Üniversitemiz Mimarlık Bölümü öğrencileri Ferhat Çerkeş ve Oğuzhan Baykal, Archisections Yeşil & Mavi Ulusal Fikir Yarışmasında 2. Mansiyon ödülünü aldı. “Yaratıcı ve İlham Veren Kentler” temasıyla gerçekleşen yarışmaya Üniversiytemiz öğrencileri “Bio-Towers, 2100” isimli projeleri ile katıldı.

Küresel ısınmaya bağlı olarak buzulların erimesi ve yükselen su seviyesi, hava kirliliği gibi nedenlerle gelecekte değişecek olan yaşam koşulları üzerine projelerini geliştiren Ferhat Çerkeş ve Oğuzhan Baykal, 2100 yılı kentleri için üç farklı kentsel kule tasarladı. Çerkeş ve Baykal’ın 2. Mansiyon ödülüne layık görülen projeleri jüri raporunda “ ütopyacı senaryo kurgusu, üretmiş olduğu alternatif bir atmosfer ve yaşam alanı jüri tarafından olumlu “ olarak değerlendirildi.

Duyurularınızın yayımlanması için lütfen Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile iletişime geçiniz. İletişim için
E-posta: basinhalk@ogu.edu.tr

• ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi, 26480 ESKİŞEHİR