Ana Sayfa / Haberler

haber

26 Temmuz 2017 - Çarşamba

Prof. Dr. Ziya Kaygısız Ebediyete Uğurlandı

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 24 Temmuz 2017 Pazartesi günü aramızdan ayrılan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ziya Kaygısız için, cenaze öncesinde Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.
Törende konuşan Fizyoloji Anabilim Dalı Başkan Vekili Prof. Dr. Kubilay Uzuner, Prof. Dr. Ziya Kaygısız’ın sade, gösterişsiz mütevazi yaşamının arkasında çok titiz düzenli, akademik çalışmalarında da araştırma projelerinin tasarımından uluslararası yayına dönüşümüne kadar her şeyi kendi yapan çok değerli bir bilim insanı olduğunu, hiç kimseyi kırmadığını ve uzun yıllar birlikte çalıştıklarını ve kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Fizyoloji anabilim dalı olarak onu daima saygıyla anacağız dedi.
Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Arslantaş konuşmasında hocayla 28 yıldır çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Ziya Kaygısız’ın çok alçakgönüllü bir kişiliğe sahip olduğunu ve Üniversitemize çok değerli katkıları olduğunu söyleyerek ailesi ve yakınlarına sabır diledi.
Prof. Dr. Hasan Gönen konuşmasında; “Beyefendiliği alçakgönüllülüğü ile temayül etmiş, sevdiğimiz mütevazi ve devamlı bilgi üretmeye yatkın kişiliğiyle çok değerli bir hocaydı.” dedi. “Yüzlerce öğrenci yetiştirmiş bilimsel eserler ortaya koymuş kişilerin defterleri her zaman açık olacak, bu bizim teselli kaynağımız, çünkü 60 küsur yıldır üniversitemizde hizmet etmiş ziya hocamız elbette iyi yetişmiş öğrencileri, evlatları var. Allah kendisine gani gani rahmet etsin mekanı cennet olsun. Ziya hocamızı unutmayacağız. Çünkü bir kurumun toplamı elbette yaşayanlarla birlikte vefat edenlerle de ifade edilir” diyen Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Ziya Kaygısız’ın ailesine, yakınlarına ve Üniversitemiz camiasına baş sağlığı dileyerek sözlerini tamamladı.
Törenin son bölümünde Prof. Dr. Ziya Kaygısız’ın sevenlerinden dileyenler duygu ve düşüncelerini ifade etmek ve  onunla ilgili anılarını paylaşmak üzere kürsüye geldiler.