Ana Sayfa / Haberler

haber

16 Haziran 2017 - Cuma

Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu'yu Ebediyete Uğurladık

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 15 Haziran 2017 Perşembe günü aramızdan ayrılan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu için, cenazesi öncesinde Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

Üniversitemiz Yönetimi, Üniversitemiz eski Rektörleri Prof. Dr. Necat A. Akgün ve Prof. Dr. Fazıl Tekin, akademik ve idari personelimiz, Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’nun ailesi, dostları ve öğrencilerinin büyük katılımıyla gerçekleşen törende konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici, hiç beklemedikleri bir anda böyle bir üzüntü yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’nun 1993 yılında henüz pek çok üniversitede yokken ESOGÜ’de Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı’nı kurduğunu belirten Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici, onun mesleki anlamda belki de en çok önem verdiği şeyin 1999 yılında yine kendisin kurduğu Metabolizma Laboratuvarı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’nun tedavi görürken bile tek düşündüğü şeyin hastalarının laboratuvar sonuçlarına nasıl bakacağı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici, hastaları söz konusu olduğunda Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’nun mesai saati ve hafta sonu demeden az görülen bir özveriyle görev yaptığını söyledi. Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici kendisine göre Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’nun en büyük başarısının büyük emek verdiği öğrencileri olduğunu belirtirken, tüm öğrencileri ve asistanları adına ona teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Arslantaş, Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’yu hep 3 Ç ile yani çalışmak, çabalamak ve çırpınmak ile hatırladığını söyledi. Çok iyi bir eş, çok iyi bir anne, çok iyi bir dost ve çok iyi bir hoca olan Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’nun her şeyden öte çok iyi bir insan olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Arslantaş, onu bir kişinin bile kalbini kırarken görmediğini ifade etti. Prof. Dr. Ali Arslantaş Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’ya kendileriyle paylaştığı her şey için teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’yu Metabolizma Laboratuvarı’nı kurma çabaları içinde tanıdığını belirtirken, onun samimiyeti ve ciddiyetinin bir ifadesi olarak hep gözyaşı içinde olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’nun devletin her ihtiyacı karşılayamayacağını bilerek, projelerini gerçekleştirirken dışarıdan destek ve sponsor bulmaya gayret ettiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen,  onun titiz, detaycı ve hiçbir şeyi eksik bırakmak istemeyen bir insan olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’nun kederli ailesi, yakınları ve Üniversitemiz camiasına baş sağlığı dileyerek konuşmasını tamamladı.

Törenin son bölümünde Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu’nun sevenlerinden dileyenler duygu ve düşüncelerini ifade etmek ya da onunla ilgili anılarını paylaşmak üzere kürsüye geldiler.