Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı'nda İleri Teknoloji Ürünü Radyoterapi Cihazı Hizmete Girdi

3 Eylül 2015 - Perşembe

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’na kazandırılan ileri teknoloji ürünü radyoterapi cihazı, düzenlenen bir açılışla hizmete girdi. Açılışta cihazı tanıtan Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Durmuş Etiz, söz konusu cihaz sayesinde çok yönlü, güvenilir ve hassas bir tedavi yürütmenin mümkün olacağını belirtirken, cihazın çok yönlülüğünün ise görüntü rehberli radyoterapi (IGRT), yoğunluk ayarlı radyoterapi (IMRT), stereotaktik beden radyoterapisi (SBRT), stereotaktik radyocerrahi (SRC) ve 3 boyutlu konformal radyoterapi (3BKRT) tedavi seçeneklerini bir arada sunmasından kaynaklandığını söyledi.

Açılışta konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ileri teknoloji ürünü böyle cihazları ESOGÜ Hastanesi’ne kazandırmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Hastanenin ESOGÜ’deki en önemli birimlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversite olarak insan sağlığına çok önem verdiklerini vurgulayarak, hizmete giren ileri teknoloji ürünü radyoterapi cihazı sayesinde kanser tedavisi gören hastaların radyasyondan daha az zarar göreceğini kaydetti. ESOGÜ Hastanesi gibi üçüncü basamak sağlık hizmetleri sunan bir bölge hastanesinde ‘teknoloji yoğun’ cihazların mutlaka bulunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, hastaneye bundan sonra da böyle cihazları kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

ESOGÜ Gündem play

ESOGÜ Gündem