Ana Sayfa / Haberler

haber

20 Mart 2015 - Cuma

Geriatride Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu Üniversitemizde Gerçekleşti

Üniversitemiz Yaşlanma ve Bellek Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Geriatride Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu”, Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu’nda gerçekleşti.

Sempozyumun açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Hastane ve çeşitli araştırma merkezlerini bünyesinde barındıran Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin stratejik alanlarından birinin de sağlık olduğunu belirterek, Yaşlanma ve Bellek Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yakında ses getiren faaliyetlerde bulunacağını söyledi. Eskişehir’de yaşlı nüfusun (yüzde 9) Türkiye ortalamasının (yüzde 6) oldukça üstünde bir orana sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, bu nedenle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde böyle bir sempozyumun düzenlenmesinin anlamlı olduğunu söyledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, sempozyumun verimli geçeceğine olan inancını ifade ederek, Merkez Müdürü Prof. Dr. B. Demet Özbabalık başta olmak üzere düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Jale Nur Süllü, son yıllarda dünyada “yaşlı dostu toplum” ve “yaşlı dostu şehir” kavramlarının öne çıktığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü insan merkezli çalışmaların toplumdaki diğer yaş gruplarıyla beraber yaşlılara da önemli kolaylıklar sağladığını ifade etti. Jale Nur Süllü sempozyumun başarılı geçmesini dilerken, çalışmalarından dolayı Prof. Dr. B. Demet Özbabalık’a teşekkür etti.

Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, beynimizi ve zihnimizi daha az kullanmamıza neden olan teknolojik ürünlerin hayatımıza gittikçe daha çok girmesi nedeniyle, son yıllarda bellekle ilgili yaşlılık hastalıklarının daha sık görüldüğünü söyledi. Bu gidişatın yaşlı hastalar ve hasta yakınlarına yardımcı olacak yetişmiş insan gücüne yönelik bir ihtiyacı ortaya çıkardığını belirten Dr. Ömer Faruk Günay, ESOGÜ Yaşlanma ve Bellek Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi bu konuda çalışma yapan kurum ve kuruluşların önemine vurgu yaptı. Dr. Ömer Faruk Günay bu konuda çalışmalar yapan ve çalışmalara destek veren herkese teşekkür ederken, sempozyumun başarılı geçmesini diledi. Açılışın ardından sempozyum bilimsel oturumlarla devam etti.