Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden AB Proje Ortaklığı

Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2021 - Pazartesi

Avrupa Bilirliği “KA203 Strategic Partnerships for Higher Education” adlı yükseköğrenimde stratejik ortaklık çağrısı kapsamında gerçekleştirilecek Uluslararası Tasarım Kolektifi (International Collective for Design Project) adlı projeye Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü de ortak olacak.

Konusu; hareketlilik, katılmak, öğretmek, etkileşim kurmak ve konuları tartışmak olan proje, dünyanın dört bir yanından akademisyenleri bir araya getirecek. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Bilge Kınam’ın eğitmen olarak davet edildiği projede, Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin kariyerlerinde daha verimli ve etkili olabilmeleri için çalıştaylar düzenlenecek. Proje, Polonya Lodz University of Technology öğretim üyelerinden Marta Miaskowska’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek. Türkiye’den ESOGÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, Portekiz’den Escola Superior de Artes e Design, Amerika’dan College for Creative Studies üniversiteleri eğitimler için destek sağlayacak; akademisyenler ise çalıştaylarda eğitmen olarak görev alacaklar. Projenin hedefleri arasında etkinliklere katılacak öğrencileri profesyonel iş hayatına hazırlamak da bulunuyor. Tasarımın farklı alanlarından uzman eğitimcilerle üç farklı ülkede öğrencilerle yapılacak Uluslararası Tasarım Kolektifi projesi, 26 ay boyunca devam edecek.

Bibliyofil play

Bibliyofil